Döviz Kuru

Yunanistan Vizesi
YUNANİSTAN VİZESİ / 15.02.2012

SCHENGEN VİZESİ

 

GENEL BILGILER

 

Seyahat acentemiz, BAMBİ TUR TURİZM LTD ŞTİ. Yunanistan vizesi alımında size yardımcı olmaktan mutluluk duyar.

 

Vize talebinde bulunacaklardan aşağıda belirtilen evrakları, bölgelerinde bulunan Yunanistan Konsolosluğuna götürmeleri gerekmektedir.  

 

Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak illerinde ikamet edenler Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosluğu’na başvurabilirler. Vize başvuruları randevu ile kabul edilmektedir. Randevu alabilmek için +90 232 421 6996 nolu telefonu hafta içi hergün (bayram ve tatil günleri hariç) 12.00- 16.00 saatleri arasında arayabilirler.

 

Mart 2012 tarihinden itibaren vize talebinde bulunacakların, aşağıdaki hesap numarasına vize ücretini yatırmaları ve kendi isimlerine kesilmiş olan makbuzu başvuru esnasında götürmeleri gerekmektedir. 

 

FINANS BANK: 33 6620 53

IBAN : TR58 0011 1000 000 00033 6620 53

 

Vize harç tutarı, 60 euro karşılığı Türk Lirasıdır.  

 

12 yaşın altında olan çocuklar ile Avrupa Birliği üyesi bir devletin vatandaşı ile evli olan Türk Vatandaşlarının kendileri ve çocuklarının vizeleri ve Yunanistan’a eğitim amacıyla giden öğrenciler vize harcından muaftır.   

 

 Pasaportlar hafta içi  15.00’ten -16.00’ya kadar teslim edilmektedir.

 

BAMBİ TUR’dan hatırlatma:

Vize başvuru formunuz dilerseniz bizim tarafımızdan hatasız olarak doldurulmaktadır. Yine konsolosluğun vize başvurusunda istemiş olduğu “zorunlu seyahat sağlık sigortası” uygun fiyatla tarafımızdan  yapılmaktadır.

  

 Kısa süreli vize başvurusu yapan başvuru sahipleri tarafından teslim edilecek belgelerin listesi

 

HERKES İÇİN TALEP EDİLEN GENEL EVRAKLAR

 

Tam ve eksiksiz doldurulmuş ve şahsen imzalanmış başvuru formu  (Dilerseniz vize formunuz tarafımızdan  doldurulur)

 

• Geçerli Pasaport. 

    - Pasaportunuz son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olmalıdır

   -  Pasaportunuzun en az iki adet boş vize sayfası bulunması gerekmektedir

   -  Pasaportunuzun geçerlilik süresi talep edilen vize süresinin bitiminden sonra en az 3 ay daha geçerli olmalıdır

 

 • Eski pasaportlar (eğer mevcutsa)

 

• İki  adet güncel ve usulüne uygun biometrik fotoğraf

  (Son altı ay içerisinde çektirilmiş olmalıdır)

 

•  Pasaportların 1,2,3,4,5,6,7 ve sonuncu sayfalarının fotokopileri (eski tip pasaportlar için)

    Yeni tip pasaportlar için ise sadece kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfanın forokopisi gerekmektedir.  Daha evvel Schengen vizesi aldıysanız o vizenin bulunduğu sayfanın fotokopisi    

                              

• Seyahat süresinin tamamını kapsayan 30.000.- EURO  değerinde seyahat sigortası (BAMBİ TUR konsolosluğun talep ettiği sigortayı uygun fiyatla yapmaktadır.)

  

• Gidiş-dönüş uçak/tren/otobüs  bileti rezervasyonu  (orijinal bilet talep edilebilir)

 

• Konaklama yer tanımı; otel rezervasyonu (ödeme makbuzu  talep edilebilir)

 

• Kaynaklarınızı ve/veya ekonomik durumunuzu belirten belgeler

 

• Davetiye (iş, arkadaş ve aile ziyaretleri için gerekmektedir)

 

 

A. TURIZM AMAÇLI SCHENGEN VIZESI BASVURULARI IÇIN GEREKLI BELGELER

1) Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler

2) Otel rezervasyonları veya seyahat planını gösterir belgeler

3) Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler: örnek:

– son üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü, ve

– düzenli geliri gösterir belgeler: örnek; son üç ayın maaş bordroları (ya da benzeri)

4) Başvuru sahipleri, aşağıda belirtilen belgelerden kendi durumlarına uygun olanları ibraz edecektir:

(a) Başvuru sahibi çalışan ise:

– İşveren mektubu ve/veya izin onayı

– SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve SGK "hizmet dökümü"

(b) Başvuru sahibi çiftçi ise;

- bağlı oldugu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi

(c) Başvuru sahibi çalısan veya şirket sahibi ise:

– Şirketin ticaret odasındaki kaydı ve ticaret sicil gazetesinin kopyası

– Vergi levhası

(d) Başvuru sahibi emekli ise:

– Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı)

(e) Başvuru sahibi öğrenci ise:

– Öğrenci Belgesi

(f) Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa:

– Ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname (seyahat eden ebeveyn evli değil ise veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul geçerli değildir)

 

B. AİLE VEYA ARKADAŞ ZİYARETİ AMAÇLI SCHENGEN VİZESİ BAŞVURULARI İÇİN GEREKLİ BELGELER

(1) Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler

(2) Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler: örnek:

– son üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü, ve

– düzenli geliri gösterir belgeler: örnek; son üç ayın maaş bordroları (ya da benzeri)

 (3) Aile bağlarının olduğuna dair belge (Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği)

(4) Başvuru sahipleri, aşağıda belirtilen belgelerden kendi durumlarına uygun olanları ibraz edecektir:

(a) Başvuru sahibi çalışan ise:

– İşveren mektubu ve/veya izin onayı

– SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve SGK "hizmet dökümü"

 (b) Başvuru sahibi çiftçi ise;

- bağli oldugu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi

(c) Başvuru sahibi çalısan veya şirket sahibi ise:

– Şirketin ticaret odasındaki kaydı ve ticaret sicil gazetesinin kopyası

– Vergi levhası

(d) Başvuru sahibi emekli ise:

– Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı)

 (e Başvuru sahibi öğrenci ise:

– Öğrenci Belgesi

(f) Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa:

– Ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname (seyahat eden ebeveyn evli değil ise veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul geçerli değildir)

 (5) Sponsor ve/veya konaklamaya ilişkin belge

- Ulusal mevzuata uygun davetiye ve/veya teminat (Dikkat: Üye Devlet Büyükelçilik ve Konsolosluklarının web sitelerinde daha ayrıntılı bilgi ve indirilebilecek nitelikteki formlara ilişkin linkler yer almaktadir)

 

C. TİCARİ ZİYARET AMAÇLI SCHENGEN VİZESİ BAŞVURULARI İÇİN GEREKLİ BELGELER

(1) ) Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler

(2) Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler: örnek:

– son üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü, ve

– düzenli geliri gösterir belgeler: örnek; son üç ayın maaş bordroları (ya da benzeri)

 (3) Fuara katılacaksa giriş kartı veya katılıma ilişkin belgeler.

(4) Başvuru sahipleri, asağıda belirtilen belgelerden kendi durumlarına uygun olanları ibraz edecektir:

(a) Başvuru sahibi çalışan ise:

– İşveren mektubu ve/veya izin onayı

– SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve SGK "hizmet dökümü"

 (b) Başvuru sahibi çiftçi ise;

- bağli oldugu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi

(c) Başvuru sahibi çalısan veya şirket sahibi ise:

– Sirketin ticaret odasındaki kaydı ve ticaret sicil gazetesinin kopyası

– Vergi levhası

 (d) Sponsor ve/veya konaklamaya ilişkin belge

- Ulusal mevzuata uygun davetiye ve/veya teminat (Dikkat: Üye Devlet Büyükelçilik ve Konsolosluklarının web sitelerinde daha ayrıntılı bilgi ve indirilebilecek nitelikteki formlara ilişkin linkler yer almaktadır)

 

D. TIRLA SCHENGEN BÖLGESİNE GİRMEK VE/VEYA SCHENGEN BÖLGESİNDEN GEÇMEK AMACIYLA YAPILAN SCHENGEN VİZESİ BAŞVURULARI İÇİN GEREKLİ BELGELER

(1) Şirket teminat yazısı ve sirketin üyesi olması halinde UND (Uluslararası Nakliyeciler Derneği) tarafından verilen teminat yazısı.

(2) Sirket sürücülerinin listesi.

(3) Sürücünün SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi , SGK "hizmet dökümü" ve sürücü için yapılan önceki SGK ödemeleri listesi.

(4) Şirketin Ticaret Odası kaydı.

(5) C2 belgesi (ihracat izni).

(6) Sürücünün ulusal ve uluslararası sürücü belgesi.

(7) AB’deki bir sirketten davet mektubu ya da iş ortaklığı belgesi.

 

E. KÜLTÜREL, SPORTİF VEYA KONFERANS ETKİNLİKLERİNE KATILIM AMAÇLI SCHENGEN VİZESİ BAŞVURULARI İÇİN GEREKLİ BELGELER

(1) Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler

(2) Konaklamaya ilişkin belge.

(3) Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler: örnek:

– son üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü, ve

– düzenli geliri gösterir belgeler: örnek; son üç ayın maaş bordroları (ya da benzeri)

 (4) Asağıda belirtilen belgelerden ziyaretin amacına uygun olanlar ibraz edilecektir:

(a) Kültürel etkinlik veya konferanslara katılım amacıyla:

– Etkinliği düzenleyen firma tarafından gönderilen davetiye veya kültürel hizmet sağlayıcısı ile imzalanan sözleşme veya yaratıcı bir eser için gönderilen davetiye.

(b) Spor etkinlikleri amacıyla:

– spor kulübü / spor federasyonu tarafından gönderilen ve spor etkinliğine katılımı teyit eden davetiye veya akreditasyon belgesi.

– gönderen spor kulübü veya spor federasyonundan alınmış sporcu lisansı.

(5) Başvuru sahibinin kişisel durumuna ilişkin asağıdaki belgeler, ilgili kategorideki başvuru sahiplerince ibraz edilecektir:

(a) Başvuru sahibi çalışan ise:

– İşveren mektubu ve/veya izin onayı

– SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve SGK "hizmet dökümü"

 (b) Başvuru sahibi çiftçi ise;

- bağli olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi

(c) Başvuru sahibi çalısan veya özel şirket sahibi ise:

– Şirketin ticaret odasındaki kaydı ve ticaret sicil gazetesinin bir nüshası

– Vergi levhası

(d) Başvuru sahibi emekli ise:

– Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı)

 (e) Başvuru sahibi öğrenci ise:

– Öğrenci Belgesi

(f) Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa:

– Ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname (seyahat eden ebeveyn evli değil ise veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul geçerli değildir)

 

F. ÖGRENİM VEYA AB'NIN EĞİTİM, ÖĞRENİM VEYA ARAŞTIRMA PROGRAMLARINA KATILMA AMAÇLI SCHENGEN VİZESİ BASVURULARI İÇİN GEREKLİ BELGELER

(1) Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler

(2) Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler: örnek:

– son üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü, ve

– düzenli geliri gösterir belgeler: örnek; son üç ayın maaş bordroları (ya da benzeri)

 (3) Kalınması planlanan süre için konaklamaya ilişkin belge

(4) Aşağıda belirtilen belgelerden ziyaretin amacına uygun olanlar ibraz edilecektir:

a. Öğrenim amaciyla:

– Ulusal mevzuata uygun davetiye ve/veya teminat (Dikkat: Üye Devlet Büyükelçilik ve Konsolosluklarının web sitelerinde daha ayrıntılı bilgi ve indirilebilir nitelikte formlara ilişkin linkler yer almaktadır)

b. AB'nin eğitim, öğrenim veya araştırma programlarına katılım amacıyla:

– Üniversite veya araştırma merkezi tarafından gönderilen davet mektubunun aslı.

– Vize basvurusu yapanın, bir Avrupa Birliği Programı kapsamında desteklendiğini gösterir, Türkiye Ulusal Ajansı (AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi) veya TÜBITAK tarafından verilmiş mektup.

(5) Başvuru sahibinin kişisel durumuna ilişkin aşağıdaki belgeler, ilgili kategorideki başvuru sahiplerince ibraz edilecektir:

(a) Başvuru sahibi öğretmen veya öğretim görevlisi ise:

– İşveren mektubu ve/veya izin onayı.

– SGK (sosyal güvenlik) ise giriş bildirgesi.

(b) Başvuru sahibi öğrenci ise:

– Öğrenci Belgesi.

(c)  Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa:

- Ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname (seyahat eden ebeveyn evli değil ise veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul geçerli değildir).

             Bambi Tur Tüm Hakları Saklıdır.                                               Design by İWA